yvonnekjellsson i fet grön text

De första åren

Jag föddes på 60- talet i södra Småland och lärde mig tidigt att mitt enda värde bestod i att göra nytta, att finnas till för andra och att tillfredställa andras behov. Jag som individ, mina behov och känslor var ointressanta. Det fanns många regler både hemma och i församlingen, kärleken var obefintlig, omtanke och vänlighet sällsynt och rädslan ständigt närvarande. När skulle Jesus hämta alla utom mig?

Vägen ut i livet

Jag har lagt mycket tid och kraft på att förstå mig själv, mina vägval och mina många vilsna år i det jag kallar kärleksdjungeln. Mitt i livet, något klokare och mera grundad i mig själv, har jag samlat tillräckligt med mod för att berätta hur det var för mig och hur det har påverkat mig och mina livsval. Jag gör det i förhoppning om att det ska vara till hjälp för någon annan, att jag sliter bort den fiktiva munkavel som jag tidigt försågs med.

Jag menar att vi alla har, inte bara en möjlighet utan en skyldighet, att se till att utvecklas till den bästa möjliga versionen av oss själva. Jag tror på fullaste allvar att det finns en mening med att just jag och just du finns till. Jag drivs av förhoppningen att mina erfarenheter och kunskaper kan vara till glädje och nytta för andra. Därför delar jag med mig via mina böcker (se egen flik ovan) och utbildningar med mera.

Jobb och sånt

Jag är i grunden mentalskötare och har arbetat med människor nästan hela livet. Efter många år inom socialtjänstens missbrukarvård läste jag in en "Bachelor of social science" som jag kompletterade med diverse utbildningar, föreningsengagemang och olika arbeten. Så småningom återvände jag till att arbeta med människor, som ledare för grupper, där den röda tråden var "utvecklingsfas i livet." Efter många år i den världen ledde ny ledning och ny verksamhetsinriktning plus en pandemi, till att jag jag idag arbetar med, webbutveckling, (med mera).

Livets slingriga väg

Jag har gjort en lång resa och jag har varit med om mycket, varav en del har varit riktigt tufft. Jag har även provat många metoder och verktyg för att hantera livet, mig själv och allt som händer. Det som har hjälpt mig allra bäst är mindfulness. För att på bästa sätt kunna förmedla detta till andra, utbildade jag mig till mindfulnessinstruktör, på Mindfulnesscenter. På deras hemsida kan du läsa mer om utbildningar och forskningsresultat, med mera.

Lite till

Om jag ska nämna något mer, så är jag en inbiten soldyrkare som gärna tränar/yogar/vandrar. Jag är en riktig "badnörd", jag är mamma och superstolt mormor och på senare år har jag börjat måla. Vännerna, böcker och musiken/dansen är också viktiga ingredienser i ett gott liv, för mig.

foto på Yvonne Kjellsson

Sommarkursen 2024

Den 6 -12 juli är det dags. Priset är (som förut), 70 magiska kronor. Du anmäler dig på mejl (nedan). Jag svarar med bekräftelse och Swishnummer. Därefter får du ett nytt mejl med länk till Facebookgruppen. Varmt välkommen! Anmälan till Moments of Balance ~ Sommarkursen