yvonnekjellsson i fet grön text

Vem är Yvonne Kjellsson?

Jag föddes på det glada 60- talet i södra Småland. Fast för mig var det inte så glatt även om det förstås hade sina fördelar. Jag lärde mig tidigt att mitt värde var helt beroende av att finnas till för andra, att jag som individ var fullständigt ointressant förutom när någon hade nytta av mig. Regler fanns det många, kärleken var obefintlig, omtanke och vänliga gester var sällsynta och rädslan ständigt närvarande.

Jag har lagt mycket tid och kraft på att förstå mig själv, mina vägval och mina många vilsna år i det jag kallar kärleksdjungeln. Mitt i livet, något klokare och mera grundad i mig själv, har jag samlat mod nog uttrycka hur det var för mig, hur det blev för mig och hur det jag har varit med om har påverkat mig. Allt i förhoppning om att det kan hjälpa någon annan, att jag berättar mig historia

Yrkesmässigt är jag i grunden mentalskötare och har arbetat med människor i stort sett hela mitt vuxna liv. Efter flera år inom socialtjänsten studerade jag på högskola och idag arbetar jag som lärare på folkhögskola. Människors olika förutsättningar, vilken start man har fått i livet, hur detta påverkar en på olika sätt och (inte minst) vad man väljer att göra med sina erfarenheter, är frågor som alltid har engagerat mig. Jag har en passion för musik, för kreativitet och för det skrivna ordet.

Till vardags skapar och leder jag utbildningar för människor i "tufft läge", på olika sätt.

Lite mera om mig:
- Jag har skrivit två böcker om de första åren i mitt liv (en tredje och avslutande är på väg!), se fliken "Böcker" ovan!
- Jag har en bunte högskolepoäng, några av dem ligger till grund för en examen, kallad "bachelor of social science".
- Jag är diplomerad mindfulnessinstruktör, tillika flitig utövare.
- Jag är en "badnörd", inne/ute, varmt/kallt, med eller utan bubblor - bada är livet).
- Husbehovsgitarrspelare.
- Stolt mamma och mormor!

Välkommen att följa mina äventyr genom att teckna dig för min digitala flaskpost här till höger och/eller följa mitt sporadiska bloggande - se flik ovan!

/Yvonnefoto på Yvonne Kjellsson