yvonnekjellsson i fet grön text

Omslag Den tredje vägen finns inte

Den tredje vägen finns inte

Diana växer upp i södra Småland under 60- och 70-talet. Familjen styrs av en Mamma med egna regler och bestämda åsikter. Kontrollen är benhård och rädslan för Jesu återkomst ständigt närvarande. Några rader ur kapitel 12:


"Diana är rädd, ännu har hon inte hört ett endaste litet ljud från huset och det är ett illavarslande tecken. Hon inser att det mycket väl kan vara så att den dag hon länge har fruktat och som Mamma och Den Nya Pastorn har varnat henne för är inne: Jesus har kommit tillbaka och han har hämtat hem de sina. Diana vet att om detta har inträffat har resten av familjen fått följa med Jesus till himlen, medan hon är ensam kvar tillsammans med övriga syndare på jorden. Ett bibelord bultar i hennes huvud: 'Då skola två män vara tillsammans ute på marken; en skall bliva upptagen och en skall lämnas kvar". Två kvinnor skola mala på samma kvarn; en skall bliva upptagen och en skall lämnas kvar. Vaken fördenskull; ty i veten icke vilken dag eder Herre Kommer.'(Mattteus 24;40-42)"

 

För att köpa boken, klicka på bilden ovan. Beställ och inom ett par dagar har du boken i din brevlåda.


Omslag Tills döden skiljer oss åt

Tills döden skiljer oss åt

I bok nummer två av tre i berättelsen om Diana får vi följa henne då hon 16 år gammal lämnar hembygd och familj och försöker bygga upp ett nytt liv i Staden, nästan helt i avsaknad av socialt nätverk. I Staden gör hon sina första stapplande försök att stå på egna ben, utanför familjen och utanför den fanatiska frikyrkoförsamling där hon växte upp. Här följer ett stycke ur boken:


"När Diana är i Staden känner hon sig främmande, osäker och frånvarande. Allt är nytt och hon vet sällan hur hon ska hantera ens de mest vardagliga situationer. Nyfikenheten tar ofta överhanden, samtidigt som hon längtar tillbaka till tryggheten i det hem och den kyrka där hon aldrig har känt sig välkommen, mycket mindre hemmastadd. När kvällen känns ensam och lång trevar hon i sin svarta söndagsskolebibel efter en tumvers att styrka sig med. Gång på gång finner hennes fingrar de välbekanta orden: 'Jag känner dina gärningar: du är varken kall eller varm, Jag skulle önska att du vore antingen kall eller varm. Men nu, då du är ljum, och varken varm eller kall, skall jag utspy dig ur min mun... 19. Alla som jag älskar, dem tuktar och agar jag. Så gör nu bättring med all flit. '(Uppenbarelseboken 3:15-16, 19) Diana sjunker förtvivlad ner på knä bredvid sängen i korridorrummet..."

 

För att köpa boken, klicka på bilden ovan. Beställ och inom ett par dagar har du boken i din brevlåda.