yvonnekjellsson i fet grön text

Om mindfulness

Min mindfulness

Jag har gjort en lång resa och jag har varit med om mycket, varav en del har varit riktigt tufft. Därför har provat många olika metoder och verktyg för att hantera livet, mig själv och allt som händer. Det som har hjälpt och hjälper (!) mig allra bäst är mindfulness. För att kunna förmedla detta vidare till andra på bästa sätt, har jag utbildat mig till mindfulnessinstruktör, på Mindfulnesscenter Där finns mycket mer att läsa, bland annat om aktuella forskningsresultat. Nedan följer ett axplock!

Blev du intresserad av att följa mig och min resa? Registrera dig för Digital Flaskpost här till höger (kommer 2-3 ggr/år), så får du ett smakprov/ljudspår och mera information!

Mer om mindfulness

Mindfulness är Forskningsbaserat. Under länkarna nedan finner du ett axplock av forskningsresultat och berättelser från olika källor!


En forskningsstudie från Centrum för primärvårdsforskning, publicerad 2017, visar att gruppträning i mindfulness är lika effektivt som individuell KBT.

10 minuters träning två gånger om dagen har stor och snabb effekt vid stress- ångest-och depressionssymtom, visade forskning, som presenterades i juni 2016 i
International Journal of Neurorehabilitation.


Ur Dagens Industri 25 maj 2016, om mindfulness i organisation och ledarskap, Mindfulness utan flum.


Norrtelje tidning skriver 12 maj 2016 om ljudminnen, som behöver tystnad för att hitta sin väg till oss.


Många lever med ångest och ofta är det ett stort steg att be om hjälp. När man väl gör det kan det tyvärr vara svårt att få rätt hjälp. En studie från 2014 visar att så lite som 10 minuters mindfulnessträning/dag faktiskt gör nytta: Behandling av ångest via Internet.


Den 21 november 2014 beskriver Dagens Industri hur alltfler organisationer ser vinsterna med mindfulness, bland annat Sveriges riksdag och Google, det handlar helt enkelt om att andas!


En artikel från Lunds universitet (2014) beskriver att, mindfulness är lika effektivt som KBT vid depression och ångest.


En studie genomförd 2013 visade att mindfulness hade positiva effekter på den övergripande upplevelsen av smärta.


Den här artikeln, som skrevs 2013, grep verkligen tag i mig: Veterans and PTSD - a soldiers heart


Svenska Dagbladet berättar i en artikel (2007) om forskning som visar att, vår förmåga till empati går att träna upp.


foto på Yvonne Kjellsson